Inovație: Casa care produce mai multă energie decât consumă!

Inovație: Casa care produce mai multă energie decât consumă!

Design și tehnologie

Compania germană HUF HAUS, intrată anul trecut și pe piața autohtonă, a ridicat recent o casă-model (foto) ce respectă cele mai înalte standarde în materie de construcții „verzi”. Amplasată în Mannheim, Germania, construcția pe structură de lemn produce mai multă energie decât are nevoie pentru a funcționa și a primit certificarea Platinum de la Societatea Germană pentru Construcții Durabile (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen – DGNB). „Pentru că atinge cele mai stricte standarde de durabilitate pentru o serie de puncte evaluate de către DGNB referitoare la ecologie, economie, socio-cultural și funcționalitate, tehnologie, procese și locație, casa a primit cea mai înaltă certificare de durabilitate chiar de la directorul societății, Johannes Kreißig”, explică reprezentanții HUF HAUS.

„Ne-am străduit întotdeauna să perfecționăm permanent atât designul, cât și tehnologiile folosite în construcția caselor noastre, deoarece aceștia sunt pilonii pe care se bazează calitatea deosebită oferită de HUF HAUS. Cea mai nouă casă de prezentare din Mannheim concentrează toate aceste eforturi, iar rezultatul este un model extraordinar, ce asigură cel mai înalt nivel de trai. Începând cu tehnologia de încălzire și continuând cu caracteristicile sale unice care o transformă în una dintre cele mai «verzi» case din Germania, aceasta va îmbunătăți, cu siguranță, viața viitorilor săi proprietari.”

Georg Huf, Managing Director HUF HAUS

casa care produce mai multa energie decat consuma

Parter și etaj, peste 200 de metri pătrați

Casa este de tip MODUM, având acoperiș plat și o suprafață locuibilă de 121,48 de metri pătrați la parter și, respectiv, 92,73 de metri pătrați la etaj. Livingul, zona de dining, bucătăria, camera tehnică și un dormitor pentru oaspeți sunt amplasate la nivelul inferior, în timp ce la etaj se găsește dormitorul matrimonial, dressing-ul și baia principală, alături de o cameră de oaspeți și o baie suplimentare. „Casa pe structură de lemn a fost dezvoltată ca un proiect de cercetare împreună cu specialistul în tehnologia încălzirii Vaillant și o dovadă a cum pot fi integrate tehnologii eficiente și prietenoase cu mediul înconjurător pentru a oferi proprietarilor cea mai bună calitate a vieții”, explică reprezentanții companiei.

casa care produce mai multa energie decat consuma

Tehnologie germană, într-un ansamblu de lângă București!

În toamna anului trecut, HUF HAUS a deschis primele două case de prezentare din România, acestea fiind amplasate în cadrul proiectului rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei, situat în apropiere de Balotești. Dezvoltat de compania Loreco Investments, complexul se va întinde pe un teren de 90 de hectare. Prima fază de construcție (dintr-un total de cinci planificate) se va desfășura pe 20 de hectare și va include peste 50 de parcele de casă (cu suprafețe de la 500 la 1.000 de metri pătrați). Ansamblul va beneficia de propria infrastructură (24.000 de metri de drumuri, 4.000 de metri de fibră optică etc.) și zone de agrement (printre care un parc de 2,5 hectare).

 

Sursa: Imobiliare.ro

Abonare newsletter newsletter.

Abonati-va la newsletter pentru a primi cele mai exclusive anunturi imobiliare din Iasi.

© 2017 | Palace Real Estate | Toate drepturile rezervate

CRM & Website dezvoltat de Pixel Artisan Agency