Cum iti transformi locuinta intr-o casa inteligenta

Cum iti transformi locuinta intr-o casa inteligenta

In ultima vreme ai auzit tot mai des vorbindu-se despre conceptul de „casa inteligenta”, un concept de altfel deloc nou avand in vedere ca primele idei au aparut inca din anii ’70. Evolutia tot mai accelerata a tehonologiei a facut insa ca tot mai multi dintre noi sa fie atrasi de ideea unei case inteligente care sa le ofere mai multa siguranta, mai mult confort si costuri de consum mai reduse.

Care sunt avantajele unei case inteligente?

Daca pana acum erai obisnuit sa pornesti si sa setezi electronicile si electrocasnicile manual, imagineaza-ti ca o casa inteligenta iti va permite sa le controlezi centralizat si chiar sa creezi reguli automatizate, care sa iti ofere posibilitatea, de exemplu, sa setezi temperatura pe care ti-o doresti intr-o anumita camera direct de pe smartphone sau de pe tableta, sa pornești aerul conditionat acasa inainte de a pleca de la birou sau radioul si televizorul la o anumita ora dimineata. Iar seara nu va mai trebui sa mergi prin toata casa pentru a verifica daca luminile sunt stinse, de exemplu, ci vei apasa pe un buton, iar locuinta ta va intra in modul “somn”. Mai mult, tehnologia smart iti permite implementarea unui sistem de siguranta, care iti va feri casa de tentative de intrare prin efractie sau de posibile incendii.

Toate acestea nu iti vor asigura asadar doar confort sporit, ci si siguranta si costuri mai mici.

Pentru a ne transforma casa intr-una inteligenta, putem opta pentru becuri si prize inteligente, senzori audio si pentru miscare, sisteme automate de termoficare sau electrocasnice inteligente. Toate aceste dispositive trebuie insa controlate cu ajutorul unui smart kit cat mai user-friendly pentru a fi usor de utilizat.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca alegi sa ai o casa inteligenta

Daca te-ai hotarat sa adopti conceptul de casa inteligenta, iata principalii pasi pe care este bine sa ii urmezi:

● Mai intai de toate fa-ti un plan pentru achizitionarea dispozitivelor necesare.

● Alege design-ul smart kit-ului.

● Configureaza sistemul.

● Optimizeaza-l si personalizeaza-l.

Share:
© 2017 | Palace Real Estate | Toate drepturile rezervate

O solutie Soft Imobiliar si Agentii imobiliare Iasi | Termeni si conditii | Despre cookies